Koşun

Sabahın erken saatlerinde veya akşam iş saati çıkışında Parislileri eşofmanları ve koşu ayakkabılarıyla sokaklarda veya Seine’in kıyısında görebilirsiniz. Eğer koşu yapmayı seviyorsanız bu sizin için de güzel bir seçenek olabilir.
Eğer ben yalnız koşamam yanıma bir arkadaş lazım derseniz haftasonları Paris’te kollektif koşu gruplarına katılabilirsiniz. Bu gruplardan bazıları

Bisiklete Binin

Paris’te bisikleti nereden bulayım diye telaşlanmayın. Paris çapında yaklaşık 10,000 kiralık bisikleti olan Velib bisiklet servisinin ilk 45 dakikası ücretsiz! Velib hakkında daha detaylı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kendi başınıza veya sevdiklerinizle bisiklete binip Paris’i turlayabilir veya Paris’in bisikletler için ayrılmış alanlarında uzun bisiklet turlarına çıkabilirsiniz.
Yalnız gitmek istemiyorum ama yanımda arkadaşım da yok diyorsanız Cuma akşamları veya Pazar sabahları Paris Rando Velo grubundaki bisiklet tutkunlarıyla beraber bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

Spor Salonlarına Gidin

Spor salonlarında kendi kendinize çalışabileceğiniz gibi salonlarda profesyöneller tarafından verilen kollektif derslere de katılabilirsiniz. Bir çok spor salonuna giriş başına ödeme yapabileceğiniz gibi aylık, yıllık üyelik yapabileceğiniz salonlar da bulunuyor. Aralarında size tavsiye edebileceğim en ucuz salon: L’Orange Bleue.
  • Yıllık aboneliklerde çok uygun fiyatlar bulmanız mümkün.
  • Bir kaç arkadaş beraber yazılırsanız gittiğiniz yere göre yine bir grup indirimi söz konusu olabilir.
  • Birde yıl başı dönemlerinde ‘bu sene kesin spor salonuna yazılıyorum’ modasında yola çıkarak neredeyse tüm salonlar indirimli fiyatlar uyguluyor.

Dans, Aerobik, Yoga dersleri ve daha fazlası

Flamenco, vals, bale, salsa, zumba, yoga, oryantal dans, tango, aerobik, hip hop ve aklınıza gelen daha bir çok dans dersiniz için size tavsiye edebileceğim yer Centre de Dance du Marais.
Şehrin merkezindeki bu dans okulunda neredeyse her tür dansın yanında İngilizce konuşabilen eğitmenlerle beraber çalışabilirsiniz. Seviyenize göre: yeni başlayanlar débutant, daha önce ders almış veya dans konusunda yetenekli olanlar moyen veya profesyöneller için anavcé gruplarına katılmanız mümkün.
Ders başına fiyatlar (2015 Eylül ayına göre):
  • 1 ders – 18€
  • 4 ders – 65€
  • 8 ders – 106€
  • 12 ders – 148€