11 Eylül 2015 Cuma

KARADENİZ BİR YANA GİRESUN BİR YANA!!!!!

Giresun'da Gezilecek Görülecek Yerler

Doğal güzellikleri, tarihi varlıkları ve kültürel değerleri ile Karadeniz'in görülmeye değer şehirlerinden bir tanesi olan Giresun, bilhassa yayla turizminin geliştiği bir kentimizdir.  Yaylalarıyla birlikte ayrıca da tarihi mekanları, plajları ve gelenekselliğini yitirmemiş yaşamı ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Göz alıcı güzelliğiyle Karadeniz'in eşsiz kentlerinden biri haline gelen Giresun'da yeşilin her tonunu görebilir ve tarih ile doğanın iç içe olduğu yerlerde keyifli geziler yapabilirsiniz. Giresun her sene onbinlerce yerli ve turiste ev sahipliği yapıyor. Bu kişilerden biri de neden siz olmayasınız ki? Giresun’un gezilecek turistik ve tarihi yerlerini merak edenler ve gezmek isteyenler için harika bir gezi rehberi hazırladık.
Tirebolu Kalesi
Tirebolu ilçesinde bulunan kale, M.Ö. 13. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Giresun’un görülmesi gereken yeleri arasında kesinlikle Tirebolu Kalesi gelmektedir. Zira yüzyıllarca ayakta kalmayı başardığı gibi, kentin en önemli simgesi haline gelmiştir. Kale yüksek bir kaya üzerinde olmasının yanı sıra eşsiz ve muazzam bir deniz manzarasına sahiptir. Kalenin tek bir giriş kapısı bulunmaktadır ve kalenin içerisinde Osmanlı dönemiyle tarihlendirilen mezar taşları bulunmaktadır.
Giresun Müzesi (Gogora Kilisesi)
 18. yüzyıl eserlerinden biri olan Gogora Kilisesi, 1923 yılına kadar fonksiyonlarını korumasıyla birlikte daha sonrasında bir süre boş kalmış. Ardından 1948-1967 yılları arasında cezaevi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca da kilise 1988 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Giresun Müzesi olarak sizlere hizmet veren kiliseyi gezerek hem tarihi bir ibadet mekanına tanık olursunuz hem de şehrin birçok yerinde yapılan kazı çalışmaları esnasında gün ışığına çıkarılmış kalıntıları görme şansını yakalayabilirsiniz.
Bedrama Kalesi
Doğal kayalardan inşa edilen Bedrama Kalesi Tirebolu'da bulunmaktadır. Karaahmet ve Örenkaya ve köyleri arasında bulunmakta ve Tirebolu'ya da 8 kilometrelik bir uzaklıkta bulunmaktadır.  
Giresun Plajları
Giresun plajları, kentin batı ve doğu sahil kıyılarına kadar uzanmaktadır. Sizlerde yaz aylarını Karadeniz’in sularında dinlenerek geçirmek istiyorsanız, Giresun'un deniz kıyısı boyunca sıralanan plajlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca da bunun dışında tercih edebileceğiniz başlıca plajlar; Belediye ve Jandarma plajları, Arif Kumaş Plajı, Tabya Plajı, Giresun Plajı, Emniyet Plajı ve Tirebolu Plajı'dır.
Giresun Adası
Mitolojik efsanelere sahip olan Giresun Adası, Karadeniz'in iki adasından bir tanesidir. Bu ada hem turizm bakımından oldukça önemli bir yere sahip hem de yalancı akasya ve Akdeniz defnesi başta olmak üzere 71 çeşit bitkiyi içinde barındırmaktadır. Ada daha çok kuleler, pişmiş toprak fırçaları, sur kalıntıları ve manastır bulunduğundan dolayı doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. 
Giresun’da başka gezip görebileceğiniz yerler; Paşakonağı Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Gölyanı Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Seyyid Vakkas Türbesi, Hacı Miktat Camisi Giresun, Kale Cami Giresun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder