12 Eylül 2015 Cumartesi

Fransada Sinema Sevenlere Özel İndirimler

Fransızlar Avrupa’da birinci, dünyadaysa beşinci en çok sinemaya giden toplumu. Aileler, sevgililer, arkadaşlar... herkes vakit buldukça kendini sinemaya atıveriyor. Yalnızca Paris’te 376 sinema salonu var.
Fransaızlar ayrıca dünyanın beşinci en büyük sinema yapımcıları ünvanını taşıyorlar. Özgür Fransız filmlerini izlemek size dil ve Fransız kültürü hakkında bir çok şey öğretebilir.
Fransız vizyonlarında Amerikan yapımı filmler gösterimlerin yaklaşık %40’ını oluşturuyor. Bu filmleri Fransızca dublajlarıyla izleyebileceğiniz gibi V.O yani orijinal (Fransızca alt yazılı) versiyonlarını da bulmanız mümkün.

Bilet Fiyatları ve İndirimler

Fransa’da bir sinema bileti fiyatı aşağı yukarı 10€’ya denk geliyor. Eğer ayda yılda bir sinemaya gidiyorsanız bilet fiyatları sizin için pek önemli olmayabilir. Ama eğer her hafta 1-2 film görmeye meraklıysanız Gaumont/Pathé veya UGC/MK2 gibi büyük sinema salonu zincirlerinden üyelik kartları satın alıp ayda 20€ (veya 2 kişilik üyelik 35€)’ya bu salonlarda sınırsız film izleyebilirsiniz.
Eğer aylık üyeliği tercih etmezseniz MK2 salonlarında 34,5€’ya 5 adet önceden ödenmiş sinema kartı almanız mümkün. Bu kartlarla izleyeceğiniz her film 6.90€’ya geliyor ve iki ay geçerliliği var.

İndirimler bununla da sınırlı değil:

  • öğrenciler, 65 yaşından büyükler, işsizler, engelliler ve 3 veya daha fazla çocuklu büyük aileler için gişede özel indirimler uyguluyorlar. (tabi bunun için yanınızda öğrenci veya kimlik kartınız, durumunuzu gösteren belgeleriniz olmalı)
  • Sinemalarda sabah gösterimleri boş geçtiğinden bu saatlerde bir çok sinema ucuz bilet uygulaması yapıyor. Saat 11:00’dan önce giderseniz 5-6€’ya filmler izleyebilirsiniz. Sinema salonlarının özel fiyatlarını internet sitelerinden veyabu siteden sorgulamanız mümkün.
  • Fransa’da filmler vizyona Çarşamba günü giriyorlar. Bu yüzden bir çok sinema Çarşamba günleri, gün boyu 5€’dan bilet satışı yapıyor.
  • Bazı iş yerleri çalışanlarına özel fiyatlardan sinema bileti satışı yapıyorlar (örneğin 10 bilet – 30€ gibi). İş yerinizde böyle bir uygulama olup olmadığını soruşturabilirsiniz.
Sinema severler için ‘ucuz bilet’ ipuçlarımız şimdilik bu kadar. Sizin de önerileriniz varsa bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder