15 Eylül 2015 Salı

30 Günde 30 Milyon Doları Harcayabilir Misiniz?

Blogumda filmlerle ilgili yazı yazmamaya karar vereli uzun zaman oldu. Fakat yeni izlediğim bir film, benim bu yazıyı yazmama vesile oldu. Filmin konusunun, diğer filmlere göre farklı ve ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. 1985 yılında çekilmiş olan filmin ismi Brewster’s Millions.
Filmi izleyecek olanları da düşünerek fazla detaya girmeden filmin konusundan bahsedeyim. Beyzbol oyuncusu olan Montgomery Brewster’a zengin bir akrabasından miras kalır. Fakat bu mirası alabilmesi için 30 günde 30 milyon doları harcaması gerekmektedir. Eğer bunu başarırsa 300 milyon dolar olan mirası alabilecek.
Şöyle bir düşündüğünüzde 30 milyon doları 30 günde harcamanın kolay olabileceğini düşünebilirsiniz. Fakat tabii ki bazı kurallar var.
  •  Brewster’ın bu anlaşmadan kimseye bahsetmemesi gerekiyor. Yani arkadaşları, bu parayı neden harcaması gerektiğini bilmeyecek. (Haliyle çevresindeki herkes onun çıldırmış olduğunu zannediyor.)
  • 30 günün sonunda kendine ait hiçbir mal varlığı olmaması gerekiyor. Yani ev, araba, mücevherler gibi şeyler. 30 günün sonunda üzerinde sadece giydiği kıyafetlerden başka bir şeyi olmayacak.
  • Aynı şekilde arkadaşlarına çok pahalı hediyeler alamaz.
  • Paranın sadece ufak bir kısmını hayır kurumlarına ve benzeri yerlere verebilir.
  • İstediği herhangi birini yanında çalıştırabilir fakat çalıştırdığı kişinin ücretini ödemek zorunda.
  • Pahalı ve değerli tablolar alıp, bunları yakamaz.
Bunlara ek olarak bir seçenek daha var. Bütün bu anlaşmayı unutup, sadece 1 milyon doları alıp çekip gidebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder