12 Eylül 2015 Cumartesi

Paris İle İlgili Yanlış Bilinenler

Parisliler çok kabadır
Paris küçük ama kalabalık bir şehir. Özellikle çalışma hayatı Paris’te çok stres dolu ve bu şehrin ritmini ve kültürünü de değiştiriyor. Bu yüzden hafta içi çalışma saatleri arasında sokaklarda kimsenin yolunda durmak istemezsiniz. Fakat bu demek değil ki Parisliler kaba insanlar. Bir tatil gününde, parkta ailesiyle piknik yapan veya sokakta arkadaşlarıyla dolaşan bir Parisliyle konuşma şansını bulursanız apayrı insanlarla tanışacağınızı temin ederim.
Fransızca konuşmuyorsanız kimse size cevap vermez
Tam bir klişe! Bunu size söyleyenlere kesinlikle inanmayın. Şöyle açıklayayım; İngilizce’den önce dünyanın uluslararası iletişim dili Fransızcaymış. Böyle olunda Fransızlar hiç yabancı dil öğrenmek zorunda kalmamışlar ve biri yabancı bir dilde birşey sorduğunda anlamadıklarından karşılık vermezlermiş. Bugün Fransa’da bir çok kişi rahatlıkla İngilizce konuşuyor. Yinede onlara yaklaşırken ‘bonjour’, ‘merci’ gibi kolay kelimeleri Fransızca söyleme nezaketini göstermenizi bekliyorlar.
Fransızlar’ın dillerini korumak istediği doğru. Yabancı bir kelime sözlüğe eklenmeden önce dil kurumundan geçerek Fransızcalaştırılıyor ve bu şekilde ekleniyor. Ama ‘dilimizi korumak için Fransızca’dan başka dil konuşmuyoruz’ hurafesi kesinlikle doğru değil.
Paris’te yaşamak çok pahalı
Paris’in göbeğinde yaşamak istiyorsanız, 18m2’lik bir eve ayda 900€ ödemek zorunda olduğunuzdan Paris’te yaşamak size pahalı gelebilir. Fakat bu sorunu da Paris’in azıcık dışına doğru bölgelerde gayet makul fiyatlı evlere taşınarak veya ev arkadaşları bularak aşabilirsiniz.
Paris’te tek kuruş harcamadan yapabileceğiniz aktiviteleri görmek için bu yazımıza bir göz atabilirsiniz.
Paris’te yiyecek içecek alışverişinizi yapabileceğiniz en ucuz marketler içinse bu yazımızı öneriyorum!
Paris güvenli değil
Paris suç oranı oldukça düşük bir şehir. Her büyük şehirde olduğu gibi Paris’te dedolandırıcı ve kapkaççılara karşı önlem alarak hareket etmelisiniz. Şahsen Paris’te gece arkadaşlarımla sokağa çıkıyoruz, metro, gece otobüsü gibi toplu taşıtları kullanıyoruz ve şimdiye kadar tanıdığım kimsenin bir sıkıntısı olmadı.
Paris sadece sevgiliniz/eşinizle gezilmesi gereken, romantik bir şehir
Bende ilk geldiğimde Paris’in ne kadar romantik ve heyecan verici bir şehir olduğunu düşünmüştüm ama bu heyecanım 2 haftayı geçmedi. Şehirde yaşamaya alıştıkça Paris’in romantizmle uzaktan yakından alakası olmadığını görüyorsunuz. Eiffel Kulesi’nin neden romantizmin sembolu olarak kabul edildiğine kimse tam olarak bir cevap veremiyor.
Paris’in tarihinde bir çok sanat ve romantik öğe var ama belki de romantizm’i yanlış algılamamızdan kaynaklı bir durum.
Paris sokakları sürekli defile gibidir
Paris’te sokaklarda gezerken en güzel elbisenizi, takım elbisenizi giymenize gerek yok. Burada belirtilen asıl şey bence Parislilerin ne kadar bakımlı olduğu. En basit bir şey için sokağa çıkarken bile eşofman vb. giymeyi tercih etmiyorlar. BelirliParis moda klasiklerini takip ediyorlar ve bu sebeple sürekli çok şık görünüyorlar.
Paris asla uyumayan bir şehir
Pazar günü Paris’te sokağa çıkmak isteyip açık bir mağaza, bir restoran veya alışveriş merkezi bulamadığınızda Paris’in bazen ‘uyuyan’ bir şehir olduğunu göreceksiniz.
Paris’te tüm restoranlar gurmedir
Paris’te gurme restoranlardan, fast-food restoranlarına büyük bir yelpaze mevcut. Gurme restoranlarda tarladan taze toplanmış ürünleri masanızda bulacağınız gibi, fast-food restoranlarında ve brasserielerde donuk kızarmış patatesler, plastik gibi bifteklerle karşılaşabilirsiniz.
Fransızlar Türkleri sevmezler
Fransızlar dünyanın her yerinden gelmiş olan göçmenlerle iç içe yaşıyorlar ve bu onlar için çok normal bir durum. Tarihte olmuş olan olaylar, yaşanan politik sorunlar Fransızlar’ın Türkiye’ye bakış açısı size yaklaşımlarını değiştirmiyor. Siz de bunun değişmesine izin vermemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder