15 Eylül 2015 Salı

Blog İçin Yapılması Planlananlar


blog-planlamasi
Bildiğiniz gibi yeni temaya kısa bir süre önce geçiş yapmıştık. Bu geçişle birlikte blogun içerisinde de bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Bir kısmı zaten yapmam gereken ve sürekli ertelediğim şeylerdi. Kimisi de yeni temayla birlikte yapılması planlanan ufak tefek şeyler. Blogta yapılması planlanan şeyleri maddeler halinde sıralayayım.
  • Şu andaki yazı stili çok kaba durduğu için yazı stillerinde değişikliğe gidilecek.
  • Kategoriler ve onlara bağlı yazılar düzenlenecek.
  • Blogun yedeği, yani dosyaları bilgisayara indirilecek. Eklentiler gözden geçirilecek. Blog içerisindeki bütün gereksiz dosyalar silinecek.
  • Gerekirse yazılarda kullanılan görseller optimize edilecek.
  • Seo ve Site Analizi yapılarak hatalar minimuma indirilecek.
  • Blogun hızında yavaşlama olmamasına dikkat edilecek.
  • Her zamanki gibi “Content is king” prensibine devam edilecek ve yazılarda olabildiğince gereksiz ayrıntılardan kaçınılacak, sade içerikler oluşturulacak. İçeriklerde anlatılan şeyler, hiçbir bilgisi olmayan kişilerin de rahatlıkla anlayabileceği ve yapabileceği şekilde anlatılacak.
  • Bundan böyle başka bloggerlardan gelen tanıtım yazıları kişisel bloguma kabul edilmeyecek. Sadece, eğer teklif gelirse Bumerang’tan gelen reklam yazıları yayımlanacak. Pek fazla bir gelir getirmese de Adsense reklamları blog içerisinde kalmaya devam edecek. Yani bir anlamda reklamdan ziyade içeriğe ağırlık verilecek. Farklı kategorilerde yazılar yazılmaya başlanabilir.
  • Arada kendimle ve düşüncelerimle ilgili kişisel yazılara yer vermeye devam edebilirim. Bu yazılarım bazılarınızı rahatsız ediyor. Farkındayım. Fakat takip ettiğiniz blogun kişisel bir blog olduğunu unutmayın. Blog içerisinde benden bir parça bulamadıktan sonra kişisel olmasını bir anlamı kalmıyor. 5 yıldır blog yazarlığı yapıyorum. Bu konuda az çok deneyimliyim diyebilirim sanırım. Mütevazi olmaya gerek yok. Neyi yazmam veya yazmamam gerektiği konusunda lütfen ahkam kesmeye veya bana akıl vermeye kalkmayın. Yapacağım işi sizden öğrenecek değilim. Daha iyisini biliyorsanız siz yapın, ben sizin blogunuzu takip edeyim. Dışarıdan öyle boş boş konuşmak kolay. :)
Yukarıdaki maddeler dışında aklıma gelmeyen birkaç şey daha muhakkak vardır. Gözümden kaçmış olabilir. Sınava hazırlandığım için yukarıdaki maddeleri halletmeye çalışmak biraz zaman alabilir. Zaman buldukça sorunları düzeltip yapılması gerekenleri yapacağım.
Blogun hitlerinde de artışın devam ettiğini belirtmeden geçmeyeyim. İlginiz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder