12 Eylül 2015 Cumartesi

FRANSA PARİS TE MODA GÜZELLİK

Gezmek veya yerleşmek için Paris’e geliyorsanız çantanızı toplamakta büyük zorluk yaşayabilirsiniz –özellikle bayanlar-. Yıl boyunca hava nasıl? Parisliler nasıl giyinir? Ne tür kıyafetler ve aksesuarlar getirmeliyim? Paris hava durumuna ve stiline dair sorularınızı cevaplamak için buradayım!

Bahar Ayları

Uzun ve gri bir kıştan sonra gün yüzü görmeye hasret olduğumuz bahar aylarında Paris çok dengesiz olabiliyor. Bir gün güneşli, kuş cıvıltılarıyla geçerken, ertesi gün kendinizi yapmurlu ve fırtınalı bir günün ortasında bulabiliyorsunuz. Yağmur yağdıktan sonra birden güneş açınca kan ter içinde kalabiliyorsunuz. Bunun için tavsiyem kot pantolon, ince bir blüz ve üstüne soğuğa ve yağmura karşı sizi koruyabilecek, sıcak olursa çıkarabileceğiniz bir ceket.

Yaz Ayları

Paris yaz aylarında gün içinde have 30-35 dereceleri bulmaya başladı ve problemse akşam havanın saat 1 – 2’ye kadar serinlemiyor olması. Bu yüzden yaz aylarında giymek üzere rahat edebileceğiniz etek ve şortlar üzerinde ince bir blüz veya tişört tavsiye ederim. Hafif yazlık elbiseler de fena fikir değil. Ayakkabı tercihindeyse babet, sandalet gibi yazlık ayakkabılar Parislilerin tercihi. Ama bu ayakkabılarla metroda, otobüste kalabalık yerlerde parmaklarınızın ezilmemesine dikkat edin.
Yazın şanslıysanız bu kadar sıcak arasında yağmurlu bir güne denk gelebilirsiniz. Bu durumda havaince bir hırka ve yanınıza şemsiyenizi alırsanız kendinizi koruyabilirsiniz.

Sonbahar Ayları

Son bahar gelmeye ve günler kısalmaya başladıkca paris gittikçe soğuyor. Paris son bahar aylarını bir dolu yapmurla geçiriyor. Bu yüzden bu dönemde şemsiyeniz ve yağmur çizmeleriniz en yakın arkadaşınız olacaktır. Bu dönemde tavsiyem ilk baharda olduğu gibi kot pantolon, üzerinde blüz ve onun üzerine kadın erkek her Parislinin üzerinde görebileceğiniz deri siyah veya kahverengi bir ceket ve kendinizi soğuktan korumak için bir eşarp öneririm. Şahsen uzun ve hafif topuklu yağmur çizmeleri benim tercihim, ama Paris’li kadınların son bahar ve kış aylarında bileğe kadar olan siyah çizmelerin modası asla geçmiyor.

Kış Ayları

Kış aylarında Paris’te güneş yerini sürekli blutlu ve gri gök yüzüne bırakıyor. Bunun yanında çok sayıda yağmurlu ve rüzgarlı günü de unutmamak lazım. Hava yaklaşık 0 dereceye kadar iniyor ama şehir tıklım tıkış olduğu için bu pek hissedilmiyor. Kar bekliyorsanız çok üzgünüm 2014-2015 kışında Paris’te yalnızca 20dk kar yağdı ve bitti. Paris’in dışında kalan bölgelerde durum pek farklı değil.
Kış aylarda size önerim kalın bir palto, kaşkol ve eldivenler. Rüzgarın etkisiyle hava gerçekten çok soğuk hissediliyor ellerinizi ve yüzünüzü özellikle korumanızı tavsiye ederim.

Stil ve Aksesuarlar

  • Paris’liler her zaman çok şık giyiniyorlar. Özellikle kimse ama kimse sokağa –koşu yapanlar dışında- spor kıyafeti, eşofman, spor ayakkabı vb. bir kıyafetle adım atmıyor.
  • Bahar aylarında alacağınız siyah deri bir ceket hayatınızı ve stilinizi kurtarabilir. Hava soğumaya başladığında herkesin üzerinde bunu göreceksiniz.
  • Hava soğumaya başladığında ceketlerle beraber eşarplar da kendini göstermeye başlayacak. Paris’te yaşayanlar giyisilerinde çok fazla canlı renk kullanmadıklarından azıcık renk katmak amacıyla renkli eşarp ve aksesuarları tercih ediyorlar.
Not: bunlar Paris’te yaşayanlarda gözlemlediklerim ve size önerilerim. Kendi stilinizi en iyi siz biliyorsunuz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder