12 Eylül 2015 Cumartesi

PARİSTE DÜNYA MUTFAĞI 10€

Paris’e geldiniz diye sabah akşam Fransız mutfağı takılmak zorunda değilsiniz. Paris’te gayet uygun fiyatlara dünya mutfağından bir çok tat denemeniz mümkün. İşte bazı önerilerimiz:

Valentino (İtalyan Mutfağı)

Eğer canınız gerçek bir İtalyan pizzası çekiyorsa Louvre yakınlarında Valentino’ya uğramanızı tavsiye ederiz. Yalnızca pizza değil, makarna çeşitleri ve klasik balık tabakları da bulmanız mümkün. Cüzi bir fiyata harika bir ziyafet çekebilirsiniz.

L’as du fallafel (Ortadoğu Lezzetleri)

Le Marais bölgesinin içerisinde bulunan bu sempatik restoran nohuttan yapılan falafel köfteleri ve yanında servis ettikleri humus ve patlıcan ezmesiyle oldukça meşhur. Menülerinde falafelden başka et ve tavuk çeşitleri de bulunuyor ve tamamen helal. 10€’ya bu lezzetleri keşfedebilirsiniz.
Özellikle yemek saatlerinde uzun sıralar beklemeniz gerekebiliyor ama lezzeti buna değer.

Breizh Café (Fransız Creperie)

Araya bir Fransız krepçisi sıkıştırmazsam ayıp olur. Yine Le Marais bölgesinde bu sefer krepleri ve galetleriyle turistlerin ilgi odağı olmuş ve aşağı yukarı 10€’ya karnınızı rahatlıkla doyurabileceğiniz sempatik bir creperie.

Krishna Bhavan (Hint Klasikleri)

Hindistan'ın baharatlarla kavrulmuş lezzetlerini denemek isterseniz Gare du Nord’un yanındaki bu restorana uğrayabilirsiniz. Tamamen vejetaryen olan bu restoranda Türk mutfağına yakın tatları gayet uygun fiyatlara keşfetmeniz mümkün.

Higuma (Japonlar)

Canınız uzak doğu mutfağından ama sushi olmayan bir şeyler çekerse Pyramides yakınlarındaki bu Japon restorana davet ediyoruz. Japonların klasik çorbalarından, etli veya vejetaryen erişte yemeklerine geniş menülerinde gözünüzü ve gönlünüzü doyurabilirsiniz.
Bu restorana arkadaşınızla giderseniz her biriniz farklı bir sipariş verip tabaklarınızı paylaşabilirsiniz. Porsiyonlar buna gayet uygun.

Chipotle (Meksika)

Chipotle aslında Amerika’da borritolarıyla ünlü olan bir Meksika fast-food restoranı. Ama olur ya canınız bir gün bu tarz bir şey çekerse çok uygun fiyatlara tıka basa doldurulmuş borritolar, tacolar ve mezeler bulabilirsiniz.
Chipotle restoranları La Défense, Monmartre Bulvarı veya 15. Arrondissementta Centre Commercial Beaugrenelle’de bulabilirsiniz.

Le Comptoir General (Batı Afrika ve Karayipler)

Le Comptoir General, kanalın hemen yanında binaların arkasında saklı kalmış bir hazine. Eskiden okul olan bu binayı gençlerin takıldığı rahat bir mekana dönüştürmüşler. Burada arkadaşlarınızla house kokteylleri deneyebileceğiniz gibi acıkırsanız mutfaktan Karayip ve Batı Afrika mutfaklarından gelen lezzetleri de tadabilirsiniz.

American Corner (Amerikan Tarzı)

Fransa’da Amerika dediğinizde herkesin aklına ilk önce hamburger ve patates kızartması geliyor. Bunu hemen hemen heryerde bulmanız mümkün ama American Corner’da değil.
American Corner Quartier Latin bölgesinde harika bagellar, hotdoglar ve yanında donut, cupcake veya amerikan kurabiyeleri bulabileceğiniz sempatik bir dükkan. Üstelik fiyatları da çok uygun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder