Tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla aileler, öğrenciler ve çalışanlar Paris’e dönüş yapıyorlar. Tatilden şehir yaşamına geçiş kolay değil ama üzülmeyin. Önümüzdeki son bahar aylarında Paris’te ilginizi çekebilecek bir çok etkinlik sizi bekliyor. İşte sizin için seçtiklerimiz:
Paris Moda Haftası 30 Eylül – 7 Ekim 2015
Moda dünyasının devleri (ve beraberinde gösterileri izlemek üzere bir çok ünlü) New York, Londra ve Milan turlarından sonra Eylül ayının sonunda Paris’e geliyorlar. 2015 yılının son moda haftasının teması ‘Ready to wear’ olarak belirlenmiş. Haftanın programını buradan takip edebilir, şovları internet üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.
Festival d’Automne – Sonbahar Festivali
Bu sene 44.sü düzenlenecek olan bu festival kar amacı gütmeyen organizasyonlar tarafından Fransız Kültür ve İletişim Bakanlığı desteğiyle gerçekleştiriliyor. Festival Eylül ayında başlıyor ve Aralık ayına kadar devam ediyor ve tiyatro, sinema, müzik, dans ve benzeri 40 kadar performans sergileniyor. Festival etkinliklerini buradan takip edebilirsiniz.
Nuit Blanche
Paris’te her Ekim ayının ilk Cumartesi günü güneş batmaya başladıktan sonra Paris sokakları sanat galerilerine ve sahnelere dönüşüyor. Işıklı gösteriler, müzik, dans ve daha bir çok performansla Parislileri sokağa döken Nuit Blanche gecesine siz de ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Gece boyunca toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması da cabası! Ayrıntılı bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Fête des Vendanges de Montmartre
Bu festival yıllık üzüm hasatını kutlamak için Montmartre’ta yapılıyor ve bu sene 7 – 11 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikte atölyelerden, tadımlara, üzüm bağı ziyaretlerinden pazarlara her yaşa uygun aktivite bulunuyor. Etkinliğin sitesinden programa bakıp katılmak istediğiniz aktiviteler için en geç 14 Eylül tarihine kadar rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmayın.
Le Salon du Chocolate
Çikolata severlerin hayallerinin gerçek olduğu bir festival! 28 ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Almanya, İsviçre, Belçika, Rusya, Japonya, Kanada... ve daha dünyanın her yerinden gelen çikolatacılar bu etkinlikte size çikolatayla yaptıkları sanat eserlerini sergiliyorlar. Etkinlik Porte de Versailles salonunda yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için Salon du Chocolat’nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.