15 Eylül 2015 Salı

Misafir Yazılarınızın Reddedilme Nedenleri

Kendinize ait bir blogunuz varsa, isminizi duyurmak ve yazdığınız yazıları daha çok kişiye okutmak istiyorsanız bunun yöntemlerinden birisi de diğer bloglara, yazdığınız yazılarla misafir olmaktır. Bu sayede hem insanlar sizi tanımış olacak hem de blogunuza ziyaretçi çekmiş olacaksınız.
Fakat diğer bloglara misafir olacaksanız, blog sahibinin istediği doğrultuda yazılar yazmalısınız. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.
Misafir yazılarınız neden reddedilir?
1- Blog sahibinin yazmanızı istediği kategorilerde yazılar yazmamak
Her blog sahibinin kendi blogunda yazdığı belirli kategoriler vardır. Misafir yazıların da ya bu kategorilerle ya da kendi belirlediği başka kategoriler varsa onlarla ilgili olmasını ister.
2- Kendi reklamınızı çok fazla yapmak
Misafir yazılar sizin kendi reklamınızı yapacağınız bir şey değil. Burada amaç blog sahibinin sahip olduğu okuyucu kitlesine uygun yazılar yazmak. Hiç kimse başka bir kişinin blogunun reklamını durduk yere yapmak istemez. :)
3- Okuyucu kitlesine hitap edememek
Okuyucu kitlesine hitap etmek oldukça önemli. Zaten blog sahibi de misafir yazılara onay verme konusunda buna dikkat eder. Çünkü kendi kalitesini düşürmek istemez. Blog sahibinin yazdığı yazılara bakıp hangi yazıların daha çok yorum aldığını veya ilgi çektiğine bakarak ona uygun yazılar yazabilirsiniz.
4- Türkçe’yi düzgün kullanmamak
Bir başkasının blogunda yazınız yayımlanacağı için Türkçe’yi olabildiğince düzgün kullanmaya çalışın. Bu konuya ne kadar dikkat edip etmediğiniz blog sahibi tarafından mutlaka farkedilecektir. Yazım hatalarınızı en aza indirmek için TDK’nın sitesini sık sık kullanın. Ayrıca yazıyı yazdıktan sonra göndermeden önce 1-2 kez daha okuyun. Hatalarınız varsa düzeltip öyle gönderin.
5- Blog sahibinin yazdığı yazıya benzer yazı yazmak
Bu son madde için söylenecek çok fazla bir şey yok. Misafir olunacak blogun arşiv sayfasına göz atın. Aynı veya benzer bir yazı yazmamaya özen gösterin. Bazı blog sahipleri benzer yazıları yayımlamaya sıcak bakabilir fakat siz yine de farklı bir yazı yazmaya çalışın. Ne olur ne olmaz :)
Şunu aklınızdan çıkarmayın. Siz misafirsiniz. Blog sahibinin isteklerine uyun.
Sizce misafir yazıları başka hangi nedenlerden reddedilebilir? Bir fikriniz var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder