12 Eylül 2015 Cumartesi

FRANSA PARİS YERLEŞMENİN YOLLARI

Bir başka ülkeye taşınmak ve yeni bir hayata başlamak kolay değil. Özellikle Paris’e yerleşmek istiyorsanız sadece motivasyon değil geçerli sebeplere ve belgelere de ihtiyacınız var. Eğer taşınmayı kafaya koyduysanız aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz:

1 Bir okula yazılın

Öğrenci vizesi, bir okula kaydınızı yaptırdıktan sonra alabileceğiniz en kolay vizelerden. Bu vize yardımıyla Paris’e rahatlıkla yerleşebilirsiniz. Ben de Paris’e ilk başta öğrenci olarak geldim.
Bunun için ister bir Üniversite’ye isterseniz bir dil veya yetenek okuluna yazılabilrisiniz –haftada en az 20 saat ders almak koşuluyla, yoksa tam zamanlı öğrenci olmadığınız için vize vermiyorlar.
Fransa’da bir üniversite’ye başvuru yapmak ve vize süreci için detaylı bilgiyi bu yazımızdan bulabilirsiniz.

2 Çalışmak için Fransa’ya gelin

Çalıştığınız şirketin Fransa bağlantıları var mı? Veya yeterli yabancı dil (Fransızca ve/veya İngilizce) bilgisine sahip misiniz? O zaman Fransa’ya tayin olma çalışmalarına veya Fransa’da iş aramaya başlayabilirsiniz. Bir yerle anlaştıktan sonra tek yapmanız gereken çalışma vizenizi çıkarttırmak.

3 Staj Yapın

Günümüzde CV’nizde uluslararası bir tecrübe görünmesi çok önemli. Durum böyleyken Fransa’da bir staj yapmaya ne dersiniz? Kim bilir belki de çalıştığınız şirket sizden memnun kalırsa size tam zamanlı bir iş önerisinde bulunabilir.
Fransa’da nasıl staj bulabileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın.

4 Evlilik

Bir ülkede oturma izni kazanmanın en kolay yolu evlilik. Tabi bunun için öncelikle Fransız vatandaşı bir eş seçmeniz gerekiyor kendinize. Eğer öyleyse evlilik yoluyla kolaylıkla oturma izni alarak Fransa’ya yerleşebilirsiniz.
Not: ‘Sevgilimle uzun zamandır birlikte yaşıyoruz, evlenmek istemiyoruz ama oturma izni için böyle birşey yapmamız gerekebilir’ diyorsanız PACS yapmayı düşünebilirsiniz. Eğer 1 yılı aşkın süredir birlikte yaşadığınızı belgeler vasıtasıyla kanıtlayabiliyorsanız bu birliktelik sözleşmesi size oturma kartı almanızı sağlayabilir.
PACS’le ilgili ayrıntılı bilgi için bu yazımıza bir göz atın!

5 Aile Yakınlarınızın Yanına Yerleşin

Fransa’da yakın ailenizden üyeler varsa, onların yanına yerleşmek üzere vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu vizeyle ilgili daha detaylı bilgi almak içinMigreat’in vize sorgulama sitesine bir göz atın!

6 Turist Vizesiyle Gelin, Yerleşin

Yeterli kaynaklarınız olduğunu gösterirseniz Fransa’da 1 yıllık turist vizesi alıp, yerleşebilirsiniz. Bu süre içerisinde kültürü ve dili öğrenebilir, aynı zamanda iş imkanlarına da göz atabilirsiniz. Ne yazık ki turist vizesiyle çalışmanıza imkan yok ama iş bulursanız vizenizi kolaylıkla çalışma vizesine çevirebilirsiniz.
Aslında bunu turist vizesiyle yapmak yerine öğrenci vizesiyle yapmanız bence daha mantıklı. Böylece part time bir dil veya yetenek okuluna giderken, part-time çalışma iznine sahip olursunuz.

7 Fransa’da İş kurun

Elinizde Fransızların ilgisini çekecek bir icat veya Fransa’da kesin satacak bir iş projesi mi var? O zaman Fransa’ya yerleşmek ve aynı zamanda para kazanmak için Fransa’da iş kurmaya ne dersiniz? Böylece bir vizeyi de garantilemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder